Dakos

Denne simple og forfriskende ret går også under navnet koukouvagia, og er egentlig en “fattigmands-ret”, der oprindeligt kommer fra Kreta. Den kan nydes som forret eller som tilbehør til andre retter. Dog er det en ret der laves i portioner, på hver sin tallerken. Retten er i baseret på godt solmodne tomater, tørt brød samt oliven og feta. I Danmark kan det være svært at få fat i de runde skorper med hul i midten (à la bagels), som primært bruges til retten i Grækenland. Som et glimrende alternativ kan man bruge skorper, som kan købes i langt de fleste fødevarebutikker herhjemme.

Ingredienser

Til 4 personer, der deles ud i 4 portionsanretninger:

  • 8-12 skorper (gerne fuldkornsskorper)
  • 4 store modne tomater
  • 150 g feta (ægte græsk feta)
  • 16-20 Kalamata-oliven
  • 4 spsk. olivenolie
  • Tørret oregano

Vejledning

  • På fire forskellige tallerkner knuser man 2-3 skorper. De må endelig ikke blive til krummer, men blot til store stykker, så én skorpe bliver delt i cirka tre.
  • En tomat skæres over på midten, på den led, så der er en
  • Fordel den ønskede mængde feta på hver portion ved at smuldre det henover tomatpulpen.
  • Fordel 4-5 Kalamata-oliven henover hver portion.
  • Hæld omkring en spsk. olivenolie over hver portion. Det gør ikke noget, at der kommer mere på.
  • Drys til sidst lidt oregano henover retten.
  • Retten skal helst laves forholdsvis kort tid før den serveres, for at skorperne ikke bliver alt for bløde af væden fra tomater og olie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συμπληρώστε σωστά τον αριθμό που λείπει *

Hjemmesiden anvender cookies til statistik og optimering af hjemmesiden. Læs mere

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close