Sifnos – gryde

Denne ret er inspireret af køkkenet på den lille græske ø Sifnos, hvor kikærter er meget brugt. En simpel vegetar-ret med masser af smag.

Ingredienser

En gryderet til 4 personer
  • 400 g kikærter
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 mellemstort løg
  • 1 mellemstort hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk allehånde eller 5-6 tørrede allehåndebær
  • 1 tsk timian (tørret eller frisk)
  • 1 tsk sar eller salvie (tørret eller frisk)
  • Salt
  • Peber
  • Et skvæt balsamico-eddike
  • Bredbladet persille til pynt

Vejledning

  • Først skal man være opmærksom på, at hvis man anvender tørrede kikærter, skal de lægges i blød natten over, og koges i ca. 45 minutter inden de er klar til brug.
  • Man sætter en gryde på komfuret, og tilsætter olivenolien.
  • Løget hakkes i mindre stykker og puttes i gryden.
  • Når løgene er let svitsede, tilsættes de flåede tomater.
  • Dernæst tilsættes alle krydderier. Hvis man bruger tørrede allehåndebær, skal de stødes før man kommer dem i gryden.
  • Hvidløget skæres i tynde skiver og kommes i gryden.
  • Lad blandingen stå og simre i ca. en halv time.
  • Herefter kommes kikærterne i, og lad retten herefter simre i yderligere 10 minutter.
  • Til sidst smages til med salt, peber og et skvæt balsamico-eddike.
  • Servér gerne retten med brød til og drysset med lidt bredbladet persille.

Du  kan finde på vores webshop: kikærter | olivenolie | oregano | timian | salvie | balsamico-eddike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συμπληρώστε σωστά τον αριθμό που λείπει *

Hjemmesiden anvender cookies til statistik og optimering af hjemmesiden. Læs mere

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close