Souvlaki

Souvlaki betyder “lille spyd” og er en slags græsk kebab baseret på grillet svinekød. Man spiser souvlaki i et fladbrød sammen med stegte kartofler, tomater, løg og tzatziki. Nøglen til en god souvlaki er kartoflerne. Typisk ville man spise dem ved siden af, men i Grækenland ryger de altså ind i brødet. Souvlaki fås overalt i Grækenland og er en perfekt fastfood til frokost.

Ingredienser

Kød

  • 250 g svinekød eller lammekød
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret mynte
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • Peber

Fladbrød

  • 2 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk olie
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Tilbehør

  • 500 g kartofler
  • 1 tomat
  • 1/2 løg
  • Tzatziki

Vejledning

  • Lav en marinade af olie og krydderier.
  • Skær kødet i strimler og mariner i køleskab i minimum en times tid, men gerne længere, det bliver smagen kun bedre af.
  • Grill kødet på spyd eller steg det på en brandvarm pande indtil det er mørt.
  • Til fladbrødet opløses gæren i vandet.
  • Tilsæt olie, sukker og salt.
  • Put melet i og ælt dejen grundigt.
  • Lad dejen hæve i 30 minutter.
  • Del i fire stykker og rul dem tyndt ud – tyndere end en halv cm.
  • Steg brødende på en varm pande 2-3 minutter på hver side.
  • Læg de færdige brød i en kurv og dæk med et viskestykke, så brødenekurv og dæk med et viskestykke, så brødene ikke blive blive for sprøde.
  • Skær kartoflerne ud i både og steg på en pande i olie eller bag dem i ovnen indtil de er møre.
  • Skær tomaten i mindre både og løget i skiver.
  • Tag et brød, og put først tzatziki, dernæst kød, tomat og kartofler oven på. Rul brødet sammen om fyldet og server med det samme.

Traditionelt bruges svine- eller lammekød til souvlaki. Du kan dog også bruge kylling eller oksekød, hvis du hellere vil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συμπληρώστε σωστά τον αριθμό που λείπει *

Hjemmesiden anvender cookies til statistik og optimering af hjemmesiden. Læs mere

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close