Græsk salat er nok indbegrebet af græsk mad, og ledsager da også langt de fleste frokost- og aftenmåltider i Grækenland, som en selvfølge. På græsk hedder retten horiatiki salata, hvilket betyder bondesalat, og den skal være enkel og rustik med specifikke råvarer og grøntsager, der helst skal være solmodne og nyplukkede.
Ingredienser
En god stor portion græsk salat:
- 1/2 agurk
- 4 tomater
- 1/2 grøn peberfrugt
- 1/2 rødløg
- 150-200 g feta (i blok)
- 10-12 græske kalamata oliven med sten eller uden sten
- 4-6 spsk god olivenolie, helst græsk
- 1 1/2 spsk rødvinseddike
- 1 1/2 tsk tørret oregano
- Eventuelt salt efter behov
Pynt
- Flydende honning eller sirup
- Stødt kanel
- Hakkede valnødder
Vejledning
- Brug en skål til salaten, den skal ikke være for dyb eller for høj.
- Skræl den halve agurk, og skær den i ca. 1/2 cm tykke skiver.
- Skær tomaterne over på midten, så der er en
- Skær peberfrugten i ca. 3 mm tykke skiver.
- Det halve rødløg skæres i tynde skiver.
- Grøntsagerne blandes ganske let i skålen.
- Ovenpå grøntsagernes placeres oliven og feta. Fetaen skal placeres som en hel skive ovenpå.
- Der drysses med oregano, og hældes olie og eddike over.
De kan du finde på vores webshop:
Kalas Klassisk havsalt 400g-750g
SKU:
450
Oregano 40g
SKU:
418
Kilde: graeskmad.dk