Fakes (udtales fakés) er en god, gedigen og mættende græsk linsesuppe/gryderet, der smager af meget mere end de simple ingredienser den indeholder. Den er nem at lave, da den stort set ikke kræver noget arbejde, og passer sig selv det meste af tiden. Den kan spises alene med brød og feta til, eller kan udgøre en del af et større måltid.
Ingredienser
til 6 portioner
- 500 g tørrede grønne linser
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 dåse flåede tomater
- 4 tsk. tomatpure
- 3 tørrede laurbærblade
- 1 1/2 dl olivenolie
- 1 1/2 liter vand
- Salt – Sort peber
- 1 tsk. hvidvinseddike
- Lidt frisk bredbladet persille
Tilbehør:
- Godt hvidt brød
- 150-200 g feta
Vejledning
- Hak løg i medium stykker.
- Varm olien op i en stor gryde og svits løgene til de er blanke.
- Skær hvidløg i tynde skiver og put dem i gryden.
- Tilsæt resten af ingredienserne undtagen eddiken. Brug ca. 1 l vand til at starte med.
- Når suppen koger, skal den blot efterfølgende simre i en halv times tid, til linserne er møre.
- Hold øje med suppen undervejs, da linserne suger en masse vand. Tilsæt derfor mere af vandet efterhånden, hvis suppen bliver for fast. Suppen skal dog være så tyk til sidst, at den næsten kan spises med gaffel.
- Smag til med salt, peber og eddike inden serveringen.
Pyntes med lidt bredbladdet persille, og spises helst sammen med godt brød og feta efter behov, da den syrlige ost klæder suppen rigtigt godt.
De kan du finde på vores webshop:
Kilde: graeskmad.dk