Greek Market I/S er et selskab med både græske og danske rødder. Vores grundtanke og filosofi er at tilbyde unikke og særligt udsøgte græske produkter, med fokus på god smag og kvalitet. Grækenland er kendt for at være et land, der sætter stor ære i at bevare den traditionelle græske livsstil med sunde råvarer indsamlet fra den rige græske natur.

Den personlige kontakt, besøg hos vores leverandører og prøvesmagning af vores produkter er en ekstra garanti for den absolutte bedste produkt kvalitet. Vi importerer selv vores produkter fra familievirksomheder eller landbrugskooperativer, der ikke går på kompromis med kvaliteten og hvor dyrknings traditionerne er en vigtig drivkraft.

Hensigten med Greek Market er ikke at overstrømme marked med store mængder af standardiserede produkter, som er produceret med industrielle produktionsmetoder, men at tilbyde økologiske, rene og sunde produkter som er dyrket af landmænd med kærlighed til jorden og respekt for naturen.

 

Vores logo

Logoet på Greek Market er domineret af billedet af guden Dimitra. Navnet Dimitra betyder modre jord. Det er guden for frugtbarhed, dyrkning, beskyttelse af landbruget og afgrøderne generelt.

Med det symbolik Greek Market fortsætter værdierne fra vores  forfædre, omsorgen og kærligheden for jorden og naturen. Derfor tror vi også på økologisk produktion af madprodukter gennem beskyttelse af miljøet og naturen.

Dimitra var guden, som  hengav hele  livet til mennesket. Hun brugte det meste af hendes liv her på jorden, underviste mennesket, hvordan man pløjer,sår,vander og hvordan man fodre dyrene.I hendes hænder, holdt hun altid et guld segl, der symbolicere markerne fyldt med korn. Hvor end hun passerede ,landet blev frodigere, markerne fyldtes med frugt,engene blev grønner og dyrene blev fordoblet.

Det er uden tvivl den mest betydningsfulde gud i oldtidens verden,hvis gudsdyrkelse støtter en fuldstændig menneske-central og på samme tid økologisk holdning til livet, igennem hvilke, hvis man respektere naturen og miljøet, vil man blive belønnet  med det reneste produkt fra naturen.

 

Vores navn

Navnet Greek Market, og mere specialt ordet Market har mange betydninger. For eksempel verbet købe, som er anskaffelse af ting for penge. I dette tilfælde, det var det sted hvor handlen tog sted. Endvidre, det var det økonomiske, adminstrative, sociale og kulturelle sted for byen. Igennem tiden, klassificeringen af dette sted, har forandret sig. I  fortiden (3500 B.C) var det en plads for beboelse og begravelse. Senere blev det benyttet som offentlig samlingssted (600 B.C.). Ordet Market  ”agora” det at købe betød i oldtiden koncentrering, for at opnå den betydning som det har idag.

For enhvert spørgsmål tøv ikke med at kontakte os. Vi er altid til jeres tjeneste for at hjælpe på den mest fordelagtige måde.

Velkommen!

Med venlig hilsen,
Greek Market I/S