Denne ret er inspireret af køkkenet på den lille græske ø Sifnos, hvor kikærter er meget brugt. En simpel vegetar-ret med masser af smag.
Ingredienser
En gryderet til 4 personer
- 400 g kikærter
- 1 dåse flåede tomater
- 1 mellemstort løg
- 1 mellemstort hvidløg
- 1 dl olivenolie
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk allehånde eller 5-6 tørrede allehåndebær
- 1 tsk timian (tørret eller frisk)
- 1 tsk sar eller salvie (tørret eller frisk)
- Salt
- Peber
- Et skvæt balsamico-eddike
- Bredbladet persille til pynt
Vejledning
- Først skal man være opmærksom på, at hvis man anvender tørrede kikærter, skal de lægges i blød natten over, og koges i ca. 45 minutter inden de er klar til brug.
- Man sætter en gryde på komfuret, og tilsætter olivenolien.
- Løget hakkes i mindre stykker og puttes i gryden.
- Når løgene er let svitsede, tilsættes de flåede tomater.
- Dernæst tilsættes alle krydderier. Hvis man bruger tørrede allehåndebær, skal de stødes før man kommer dem i gryden.
- Hvidløget skæres i tynde skiver og kommes i gryden.
- Lad blandingen stå og simre i ca. en halv time.
- Herefter kommes kikærterne i, og lad retten herefter simre i yderligere 10 minutter.
- Til sidst smages til med salt, peber og et skvæt balsamico-eddike.
- Servér gerne retten med brød til og drysset med lidt bredbladet persille.
De kan du finde på vores webshop:
Kilde: graeskmad.dk