Ingredienser
- Økologiske soltørrede figner (stængler fjernet)
- 1 kop granuleret sukker
- 1 kop vand
- Juice fra 1 citron (ca. 3 spsk)
- 1/2 tsk vanillebønne pasta eller vaniljeekstrakt
Introduktioner
- Læg figner, sukker, vand og citronsaft i en mellemstor gryde og kog blandingen op ved medium-høj varme.
- Reducer varmen, og lad den småkoge, indtil væsken er tykkere og har en rosenrød, gylden nuance, ca. 6 til 8 minutter.
- Sluk for varmen. Tilsæt vaniljebønne pasta (eller ekstrakt)og omrør. Afkøl blandingen i 10 minutter.
- Overfør til en foodprocessor og blent det, indtil den er ensartet.
- Opbevares i en lufttæt, steriliseret syltetøjskrukke i køleskabet i op til 1 uge.
Denne velsmagende fignesyltetøj er perfekt til deling: en lille krukke til dig selv og en til en ven. Du er velkommen til at halverer mængden, hvis du ønsker det.
Du har mulighed for at købe græske økologiske soltørrede figner her.