Grækerne var nogle af de første til at dyrke oliventræet omkring 2500 f.kr. På Kreta findes et af verdens ældste oliventræer, som menes at være helt op til 4.000 år gammelt.  Oliventræets store betydning  i oldtiden gjorde det til et symbol på fred og rigdom. Det var symbol for gudinden Athena. I de klassiske Olympiske lege blev en oliven kvist givet til vinderen af disciplinerne.Oliventræet  og dets olie har altid været et vigtigt grundelement for den græske befolkning og har siden begyndelsen af civilisationen været hovedelementet i den græske mad kultur. Den græske digter, Homer (Omiros), beskrev engang Grækenlands olivenolie som “flydende guld”.

Kreta har med sit fantastiske klima  med megen sol og et bakkede landskab de perfekte forudsætninger for oliventræer og olivenolie produktion. Hos Greek Market kan du finde olivenolie for enhver smag-formål. Vores producent fra Kreta håndhøster oliven, og udvinder olivenolien samme dag som de er høstet.

Viser alle 7 resultater

B.O.B. Ekstra Jomfru Olivenolie Kollektion Sillogi Messara (1L-5L)

SKU: 110
99.99 kr.439.99 kr.
En kretensisk ekstra jomfru olivenolie fra Messara, Kreta, fremstillet af de fineste Koroneiki-oliven. Den udmærker sig for sin rige og frugtagtige aroma, samt dens høje næringsværdi.

Økologisk Ekstra Jomfru Olivenolie fra Kreta 250ml-5L

SKU: 107
20.00 kr.579.99 kr.
En økologisk olivenolie med en dejlig rig smag i munden, karakteristisk frugtagtig og aromatisk.

Premium Ekstra Jomfru Olivenoliel Liokarpi 0.2 250ml

SKU: 104
29.99 kr.429.00 kr.
En usædvanlig god ekstra premium Jomfru olivenolie fra Kreta, hvis syretal (0,2%) når næsten nulværdi pågrund af særlig omhu under dyrkning, udvælgelse og presning af oliven. Den markante smag og frugtagtige aroma gør den ideel til salater og madlavning.