Krydderier & Urter
Krydderier giver vores mad duft,farve og smag, de kan gøre den sødere, mere bitter eller stærk. De er uundværlige i næsten ethvert køkken.Krydderier kan selv i små mængder have stor betydning for det kulinariske resultat. Krydderier høstes fra en lang række planter. Ofte er det bark, frø, rødder, blade og bær, der gennemgår en proces, så de kan bruges i vores mad. Stort set alle krydderier tørres, og de fleste knuses. Karakteristisk for krydderierne er, at de indeholder mere eller mindre kraftige duft- og smagsstoffer. Der er tale om organiske stoffer, såkaldte æteriske olier, som giver krydderiplanterne deres karakteristiske duft og smag.Krydderurter er også krydderier. Men for krydderurternes vedkommende er det mest bladene, enten friske eller i tørret tilstand, som anvendes til krydring af vores mad.Her er grækerne specialister.Urter er en af de ingredienser, der kendetegner det græske køkken.Gennem generationer har det i Grækenland været en vigtigt tradition at samle alt hvad naturen kan byde på.De mange solskinstimer , den barske natur med rå klipper frembringer lækre velduftende urter til det græske køkken.Hos Greek market har vi samlet et udvalg af disse dejlige græske urter af høj kvalitet.Alle vores urter er håndplukket.