Oliven
De græske oliven er berømte over hele verden og ikke uden grund – høj kvalitet, mange sorter og varianter at vælge imellem, oliven der er bløde eller sprøde, tilsat enten citron, hvidløg ,salt, vineddike, oregano mm eller fyldt med mandler ,hvidløg, peberfrugt mm. På Greek Market har du mulighed for at smage : den dejlige grønne oliven Amfissa og den kendte sort kalamon (Kalamata) oliven, med sten og uden sten samt med fyld af hvidløg, mandler og rød peberfrugt eller som oliventapenade.
Italien, Spanien og Grækenland er de største eksportører af spiseoliven. Oliven er en oval stenfrugt på 1-2,5 cm. Den lille frugt er grøn, når den er umoden, og skifter farve fra gulgrøn over rødlig for til sidst at blive blåsort når den er helt moden. Oliven høstes med hånden vedhjælp af små træpinde (form som en stor gaffel) for ikke at beskadige frugten.
Frugtkødet indeholder ca. 30-60% fedt, alt efter hvor moden frugten er. De friske olivenfrugter indeholder et glykosid, som gør at frugten er bitter. Denne bitterhed kan fjernes ved en fermentering. Dvs. de udvalgte oliven skylles rene, lægges i en lage hvor fermenteringen skal foregå. Gæringen er overstået efter ca fire måneder. Oliven konserveres derefter i salt for senere brug/salg.