De græske oliven er berømte over hele verden og ikke uden grund - høj kvalitet, mange sorter og varianter at vælge imellem, oliven der er bløde eller sprøde, tilsat enten citron, hvidløg ,salt, vineddike, oregano mm eller fyldt med mandler ,hvidløg, peberfrugt mm. På Greek Market har du mulighed for at smage : den dejlige grønne oliven Amfissa og den kendte sort kalamon (Kalamata) oliven, med sten og uden sten samt med fyld af hvidløg, mandler og rød peberfrugt eller som oliventapenade.

Italien, Spanien og Grækenland er de største eksportører af spiseoliven. Oliven er en oval stenfrugt på 1-2,5 cm. Den lille frugt er grøn, når den er umoden, og skifter farve fra gulgrøn over rødlig for til sidst at blive blåsort når den er helt moden. Oliven høstes med hånden vedhjælp af små træpinde (form som en stor gaffel) for ikke at beskadige frugten.


Frugtkødet indeholder ca. 30-60% fedt, alt efter hvor moden frugten er. De friske olivenfrugter indeholder et glykosid, som gør at frugten er bitter. Denne bitterhed kan fjernes ved en fermentering
. Dvs. de udvalgte oliven skylles rene, lægges i en lage hvor fermenteringen skal foregå. Gæringen er overstået efter  ca fire måneder. Oliven konserveres derefter i salt for senere brug/salg.

Oliven der sælges på Greek Market

er alle økologiske.

Viser alle 17 resultater

Grønne oliven fuld med rød peberfrugt 350g

SKU: 4012
29.99 kr.
Grønne oliven med rød peberfrugt ideel med et glas vin, eller som forret.

Grønne oliven med hvidløg Zanae 350g

SKU: 4014
29.99 kr.
Vores græske grønne oliven fyldt med hvidløg tilbyder en unik smagsprofil, der er både pikant og forfriskende. Den naturlige salthed fra oliven suppleres perfekt af den karakteristiske smag og duft af frisk hvidløg. Det er den perfekte kombination til at forbedre enhver ret, blot nyde som en lækker snack, eller sammen med et glas vin.

Grønne oliven med mandel Zanae 350g

SKU: 4013
32.50 kr.
Græske grønne oliven fyldt med mandel er den perfekte appetitvækker til enhver lejlighed. De tilføjer et strejf af elegance til dit ostebord, forbedrer salater med deres umami-smag, kan nydes som en lækker snack alene, eller sammen med et glas vin.

Grønne oliven u/sten Zanae 350g

SKU: 4017
25.00 kr.
Store og velsmagende grønne oliven uden sten fra nord Grækenland.

Grønne oliven Zanae 350g

SKU: 4016
25.00 kr.
Store og velsmagende grønne oliven fra nord Grækenland.

Kalamata oliven Zanae 1,6kg

SKU: 4020
59.99 kr.
Med deres fyldige smag og let saltede undertoner er vores græske Kalamata oliven Zanae perfekte til at berige en bred vifte af retter. De tilføjer dybde og kompleksitet til salater, pasta, pizza, tapenader og meget mere. Du kan også nyde dem som en uimodståelig snack, som en elegant tilføjelse til dit ostebord, eller sammen med et glas vin. Netto vægt: 1,6kg Drænet vægt: 1kg

Økologisk Grønne Oliventapenade Atalanti 195g

SKU: 207
44.50 kr.
En skøn græsk grøn oliventapenade med citron og oregano. Denne tapenade er fremstillet af grønne oliven tilsat citron og oregano for at give pastaen en frisk og krydret smag. Nettovægt: 195gr.

Økologisk Kalamata Oliven u/sten 340g

SKU: 203
48.50 kr.
Kalamata (kalamon) oliven uden sten er den mest kendte, græske oliven sort. Kalamon oliven er en stor sort eller brun oliven, med en glat overflade. Den er blød og kødfuld. Kalamon oliven er kendetegnet ved sin rige aroma, og en dejlig fyldig frugtagtig smag.

Økologisk Kalamata Oliventapenade Atalanti 195g

SKU: 206
44.50 kr.
Lækker græsk kalamata oliventapenade med oregano. Oliventapenaden er fremstillet af modne sorte kalamon oliven tilsat oregano, for at give pastaen en mere pikant smag. Nettovægt: 195gr.

Økologiske Grønne Oliven i vakuumpose med citron Atalanti 280g

SKU: 205
33.99 kr.
Økologiske grønne oliven (Amfissa) er store velsmagende oliven med en dyb grøn farve. De grønne oliven er dejlige faste i kødet og let knasende. Smagen er mild og frisk og afsluttes af en let bitre eftersmag. Nettovægt: 280g

Økologiske Grønne Oliven med citron Atalanti 370g

SKU: 202
39.85 kr.
Økologiske grønne oliven (Amfissa) er store velsmagende oliven med en dyb grøn farve. De grønne oliven er dejlige faste i kødet og let knasende. Smagen er mild og frisk og afsluttes af en let bitre eftersmag. Nettovægt: 370gr. Drænet vægt: 210gr.

Økologiske Grønne Oliven med hvidløg Atalanta 320g

SKU: 210
49.50 kr.
Økologiske grønne oliven med hvidløg er store velsmagende oliven uden sten, som er blevet fyldt med hvidløg, der tilfører et mildt og forfriskende supplement til smagen.  Nettovægt: 320g Drænet vægt: 170g

Økologiske Grønne Oliven med mandel Atalanti 320g

SKU: 209
49.50 kr.
Økologiske Oliven med Mandel fra Atalanti, er oliven uden sten, som er blevet fyldt med lækre mandler. Nettovægt: 320g Drænet vægt:170g

Økologiske Grønne oliven med rød peberfrugt 320g

SKU: 211
49.50 kr.
Økologiske grønne oliven med rød peber er store velsmagende oliven uden sten, som er blevet fyldt med rød peberfrugt, der tilfører sødme og krydderi til smagen. Nettovægt: 320g Drænet vægt: 170g

Økologiske Kalamata Oliven Atalanti 370g

SKU: 201
39.85 kr.
Økologiske Kalamata (kalamon) oliven er den mest kendte, græske oliven sort. Kalamon oliven er en stor sort eller brun oliven, med en glat overflade. Den er blød og kødfuld og slipper let kernen. Kalamon oliven er kendetegnet ved sin rige aroma,og en dejlig fyldig frugtagtig smag. Nettovægt: 370g. Drænet vægt: 210g.

Økologiske Kalamata Oliven i i vakuumpose Atalanti 280g

SKU: 204
39.85 kr.
Økologiske Kalamata (kalamon) oliven er den mest kendte, græske oliven sort. Kalamon oliven er en stor sort eller brun oliven, med en glat overflade. Den er blød og kødfuld og slipper let kernen. Kalamon oliven er kendetegnet ved sin rige aroma,og en dejlig fyldig frugtagtig smag. Nettovægt: 280gr.