Farve
Krystalklar med en bleggul farve og frisk grøn nuance.
Duft
Enestående aroma på næsen består af citrontræ’s blomster, jasmin, hyacint og fennikel.
Smag
I ganen kan man skelne aromaer svarende til citrusfrugter såsom umodne citronskalspåner. Meget godt struktureret, frisk og energisk er den perfekt præget af den opfattede salthed og metalliske smag af Assyrtiko, som er dyrket på Santorini ø. Sammen med sin høje syre og den lange varme eftersmag giver det en flot finish.
Vinificering
Køling af indkommende druer ved 10C, håndplukning, håndudvælgelse for optimal kvalitet, knusning og afstilkning, presning, en del af produktionen gennemgår koldblødsætning, overførsel til fermentorer, afrejsning af bræmme ved meget lav temperatur for at opnå optimal klarhed, alkoholisk gæring ved 14 -18C for at opnå primære og sekundære aromaer, overførsel til rustfri ståltanke og omrøring.
Specifikationer om vindydring
Jordtype: vulkansk og sandet jord
Gennemsnitsælder på drutræ: 50-60 år
Gennemsnitudbytte: 2500-3500 kg/ha
Den perfekte kombination
Ideel til frisk grillet fisk med olivenolie citron og timian, friske eller dampede østers, rejer med citrondressing, pasta med skaldyr eller østers, græsk salat, salater med sauce vinaigrette, oste med mild syre som f.eks feta- eller gedeost.
Ideel serveringstemperatur: 10-12°C
Specifikationer
Volatile Acidity: 9,8 men/lt acetic acid
Total Acidity: 5,2 gr/lt tartaric acide
pH: 3,65
Reducing sugars: 3,3 gr/lt
Total SO2: 131 ppm